Flowing Structures

Flowing Structures is een samenwerking tussen Yoga en Kinesica. Dit seminar wordt gegeven door Esther en Xander.

Tijdens deze drie-uur durende workshop combineren we Yoga en Kinesica. We gaan oefenen met een van de meest belangrijke bewegingspatronen voor de mens, namelijk het lopen.

Yoga betekent verbinden.  Een yogapractice is een goede manier om je lichaamsbewustzijn te vergroten. Ieder lichaam is anders, daarom zien de yogaposes er bij iedereen anders uit. Het is dus belangrijk dat je de houdingen leert uit te voeren op een manier die voor jouw lichaam optimaal is.

Kinesica is bewegingseducatie waarbij je leert bewegen met het gemak van een kind en de precisie en kracht van een volwassene. De patronen die wij in onze ontwikkeling doorlopen zijn hierbij een belangrijk uitgangspunt, evenals onze plasticiteit en lerend vermogen. De zelfstandigheid van de lerende is hierbij een belangrijk element.

Wat hebben deze nou met elkaar te maken? Yoga geeft traditionele structuur, en Kinesica de improvisatie.

We beginnen met een yogales van Esther, om het lichaam op te warmen. De nadruk ligt op de staande houdingen, en de vele mogelijke transities daartussen. Deze set poses worden tijdens de Kinesica-les van Xander gebruikt als bouwstenen, om zelf een flow te leren maken.

De les begint om 1230 bij EDANZ in Groningen. De kosten voor deze workshop zijn 30,- per persoon. Wil je meedoen, geef je dan hier op: